Derfor bør du overveje at starte til linedance

Hvis du godt kunne tænke dig at prøve noget sjovt, anderledes og ikke mindst udfordrende, bør du overveje at starte til linedance.

Der er allerede mange tusinde danskere, der hver uge bevæger sig ud på gulvet og danser linedance. Så der er rig mulighed for at finde et hold, du kan starte op på uden de store problemer.

Der er altid plads til nybegyndere, så uanset dit niveau, bør det være muligt at finde et hold, der har plads til dig, uagtet om du har prøvet det før eller ej.

Det er sjov måde at bevæge sig på

At danse linedance er en sjov måde at få rørt kroppen på. Det er perfekt til dig, der gerne vil være aktiv, og samtidig gerne vil lave noget andet end bare at gå eller løbe en tur.

Linedance er for både små og store, unge og gamle. Så selvom du måske er kommet lidt op i alderen, kan linedance stadig være en rigtig god mulighed for dig at få bevæget kroppen.

Et andet sammenhold

Hvis du vælger at starte til linedance, vil du hurtigt opdage, at der er et unikt og anderledes sammenhold til linedance, end du måske oplever på et fitnesshold.

I kommer hinanden ved på en anden måde ved linedance, og de fleste der er der, er utroligt engageret og vil gerne lære at danse linedance. Omvendt kan du sagtens møde uengageret deltagere eller måske endda undervisere, hvis du går på et fitness dansehold.

Så overvej at prøve linedance frem for at tage endnu en zumba time i dit lokale fitnesscenter.

Godt alternativ til fitness

Egentlig er linedance bare et rigtig godt alternativ til netop fitness. Er du en af dem, der får brugt dit fitnesscenter for lidt, er det garanteret fordi det keder dig at tage derned.

Det er bestemt ikke kedeligt at gå til linedance. Det giver rigtig mange sjove timer, og ikke mindst gode minder med folk, du formodentlig kommer til at kende godt, hvis i bliver ved med at gå på det samme hold de næste mange år.

Der vil typisk også være den samme instruktør hver gang, da der ikke bare lige bliver skiftet ud i personalet på et linedance hold.

Det er sjovt at udfordre sig selv

Har du ikke prøvet at danse linedance før, er det den perfekte udfodring at kaste dig ud i. Der er selvfølgelig mange sværhedsgrader, og ligesom med alt andet dans kan linedance også blive utroligt svært.

Men det er ikke svært at lære de basale trin, og du kan hurtigt lære nok til at være med. Det er sjovt at udfordre sig selv med at prøve noget nyt, og det kan være godt for dit helbred at kaste dig ud i noget nyt og anderledes engang imellem.

Så hvis du savner noget nyt i din hverdag, kan det være, at linedance er svaret.

Start sammen med venner eller din partner

Der er ingen, der siger, at du skal gå til linedance alene. Hvis du gerne vil danse sammen med nogen, du kender, er det oplagt at tage et par venner eller din partner under armen og tage afsted til linedance i flok.

Selvom du formodentlig kommer til at lære en masse nye mennesker at kende, er det måske rarest for dig at starte ud med at danse med nogen, du kender i forvejen. På den måde kan i også øve jer sammen og starte fra nogenlunde samme niveau, hvis ingen af jer har prøvet at danse linedance før.

Prøv det gratis

Lyder det som noget for dig, og vil du gerne kaste dig ud i det, kan du eventuelt undersøge muligheden for at prøve en time gratis hos et lokalt linedance hold.

De vil gerne have så mange dansere med som overhovedet muligt, så det burde ikke være svært at få lov til at være gratis med en gang eller to, inden du betaler for en hel eller halv sæson.

Hvis de ikke reklamerer med en gratis time på deres hjemmeside eller Facebook-side, betyder det ikke, at det ikke kan lade sig gøre. Ring eller skriv til instruktøren for at høre om dine muligheder.

Masser af muligheder for at danse linedance

Da der er tusindvis af linedancere rundt omkring i Danmark, er der også rigtig mange hold fordelt rundt omkring i landet. Derfor burde det ikke være svært at finde et hold i nærheden af dig, som du kan starte på.

Det koster naturligvis lidt penge at gå på et hold, men det er penge, du alligevel måske ville have brugt på fitness eller et andet dansehold.

Så hop en tur på nettet eller Facebook og se, om der ikke skulle gemme sig et linedance hold i dit lokalområde. Det burde der være rigtig gode chancer for at finde.

Derfor bør du overveje at starte til linedance
Derfor bør du overveje at starte til linedance