Få hjemmet til at spille

Få hjemmet til at spille

Danmark er et land, hvor vi har en bred vifte af forskellige typer vejr. Regn og vind er dog en af dem, vi kender mest til, og hvis man ikke passer på, kan det blive en kold fornøjelse. Det gælder både i tøj og isolering. Mange tænker ikke over at taget kan være utæt, men det er faktisk ofte der, varmen siver ud og regnen kommer ind. Og selvom det kræver lidt investering, kan det hurtigt tjene sig selv ind igen.

Pas på huset ovenfra

Ofte i gamle huse begynder huset at blive utæt ovenfra, og det kommer ofte i små problemer, der bliver mere og mere alvorlige. Man kan renovere ved at lappe det, men det er ikke altid nok. Det kan være alt fra teglstenene, der er i stykker til steder i skorstenen, der er beskadigede. Og herunder kan det være bjælker, der er revnede eller rådnede, som trænger til at blive udskiftede.

Hvis du overvejer den helt store renovation, kan du overveje at få solceller, som kan gøre dit hus mere grønt. Og så sparer du tilmed på elregningen.

Overvej tilmed hvilken type tag, du kunne tænke dig. Den mest almindelige type er tegl, som de fleste danskere har. Det tørrer nemlig hurtigt og holder vind og vejr ude, samtidig med at det ikke falmer og bliver grimt. Beton er også en løsning, og er en fordel da det holder længe. Dog er det mere svært at holde rent for alger og mos.
Der er mange måder at gøre dit hus mere miljøvenligt på, og her er et par muligheder.

Gør huset grønnere og regningen billigere

Hvis du overvejer at få et mere miljøvenligt hus, kan du kigge på dine vinduer. De kan nemlig også være en synder i forhold til isolering. Mange gamle huse har ikke termovinduer, hvilket vil sige, at der kun er en rude i.
Derudover kan du overveje at skifte hvidevarer og elektronik ud med noget, der bruger mindre el og vand. Dermed sparer du en masse på din el- og vandregning, og din bolig udleder meget mindre CO2.

Et par tips til hverdagen er tilmed at fylde maskinen helt, når du vasker tøj, og det er ikke altid nødvendigt at vaske på de høje grader. Meget tøj kan sagtens nøjes med at vaskes ved 30 grader, hvor håndklæder og viskestykker kan vaskes ved 60 grader.
Derudover er det godt at lave en madplan, så du mindsker madspild og unødvendigt køb af mad.
Der er mange måder at være god ved miljøet på. Start i dag, og skab en bedre fremtid for dine efterkommere.

Få hjemmet til at spille
Få hjemmet til at spille

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.