Gymnastik er for alle aldre

Gymnastik er for alle aldre

Det ligger noget helt naturligt i os, at vi gerne vil bevæge os til rytmen eller marchere i takt Denne lyst kommer selvfølgelig især til udtryk hos os, der allerede nu bruger store dele af vores fritid på at danse. Er dans imidlertid ikke nok, kan gymnastik også være en oplagt mulighed for at få sig rørt.

Gymnastik er ofte blevet stemplet som en aktivitet for nye mødre og deres børn. Gymnastik kan imidlertid også sagtens være en sjov måde at få sig rørt sammen med andre mennesker. Hvis dette kunne have din interesse, så bevæg dig ned til din lokale gymnastikforening. Ofte vil denne ligge præcis samme sted som din nærmeste sportshal. Gymnastik har nemlig efterhånden spredt sig ud over hele det ganske danske land.

Mange former for gymnastik

Møder ud op hos din lokale gymnastikforening, vil du sikkert møde en lang liste. En liste over alle de gymnastikhold, der ugentligt træner i hallen. Som regel søger disse hold altid flere medlemmer, og vil byde en ny gymnast velkommen med åbne arme.

For at kunne overskue denne liste, kan det dog være behjælpeligt at vide, at der som grundregel findes tre typer gymnastik. Disse går alle ind under kategorien gymnastik, men udmærker sig på hver sin måde:

  • Rytmisk gymnastik
  • Springgymnastik
  • Redskabsgymnastik

Rytmisk gymnastik er nok den type gymnastik, som er mest oplagt for alle os, som godt kan lide at danse. Dette vil ofte være gymnastik til musik, og har som oftest en opvisning for øje. Rytmisk gymnastik er nemlig rigtig æstetisk flot.

Dermed ikke sagt, at rytmisk gymnastik ikke kan være enormt hårdt. Finder du den rigtige type rytmisk gymnastik, kan det i den grad også bruges til at komme i god form.

Rytmisk gymnastik kan nemlig også inkludere discipliner såsom sportsakrobatik. Her er fokus stadig på det smukke og rytmiske. Alligevel kan intet af det opnås uden enorme kræfter i arme og ben.

Kunne du godt tænke dig at lave noget andet end bare at bevæge dig til musik, så kunne du prøve springgymnastik. Det er ofte noget af det første, folk tænker på, hvis gymnastik bliver nævnt. Det er da også med rette. Springgymnastik kan se vildt og fascinerende ud, når det er gjort rigtigt. Der ligger dog ofte timevis af træning bag. Hvis denne træning interesserer dig, er springgymnastik helt sikkert noget for dig.

Slutteligt er der også redskabsgymnastik. Redskabsgymnastik er nok den mest obskure af de tre typer, og du vil måske have lidt sværere ved at finde et hold hos din lokale gymnastikforening. Redskabsgymnastik går dog i al sin enkelthed ud på at dyrke gymnastik med redskaber. Dette inkluderer at springe over hest samt meget andet.

Gymnastik er en sport for fællesskabet

Fælles for alle typerne er dog, at de i langt de fleste tilfælde er lavet i fællesskab. Rytmisk gymnastik er bare ikke lige så fedt, hvis man kun er en mand. Gymnastik er altså ikke kun en sport. Det er i lige så høj grad et fællesskab. Ved at melde dig på et gymnastikhold i den nærmeste hal støtter du meget mere end bare den lokale sportsscene.

Gymnastik er for alle aldre
Gymnastik er for alle aldre

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.