Dette skal du undersøge, inden du starter din egen hjemmeside – fx om dans og rytmik

Dette skal du undersøge, inden du starter din egen hjemmeside – fx om dans og rytmik

Overvejer du at starte din egen hjemmeside? I så fald, er der en række ting, du skal undersøge inden. Det kan være, du vil oprette en hjemmeside, der viser din interesse for dans og musik frem. Før du kan begynde at arbejde på hjemmesidens indhold, skal du have styr på en række formalia. Dette er ting som webhosting, domæne m.m. Det er nemlig vigtigt at have styr på det hele, når man skal lave sin egen hjemmeside.

Find ud af hvad web-hosting er

Du undrer dig måske over, hvad web-hosting betyder. Dette går også under navnet web-hotel. Dette navn referer til ideen om et hotel, der huser din hjemmesides data. Du skal nemlig finde en web-host, før at din hjemmeside kan ses af andre på internettet. Web-hosten huser din hjemmesides data, og hjemmesiden bliver dermed synlig. Det vil sige, at du ”lejer” en mængde plads hos udbyderen.

Undersøg mulighederne for web-hosting

Der findes forskellige muligheder for web-hosting. Nogle er dyrere end andre. Du kan nogle gange finde meget billige web-hoteller, men så er der måske ikke service med. Det kan være rart at have service med, hvis nu hjemmesiden ikke fungerer ordentligt.

Du skal også være sikker på, at web-hosten har nok plads. Tit kan det også være billigt, hvis der ikke er så meget plads på serveren. Dette er måske fint i starten, når din hjemmeside ikke er så stor. Det kan dog være at hjemmesiden vokser sig større. Så begynder det pludselig at blive et problem med pladsen.

Det kan derfor betale sig at tænke langsigtet ved valg af web-host. Undersøg hvad du får hos forskellige hosting-steder og find det bedste til din hjemmeside. Du kan undersøge de forskellige muligheder for hosting nærmere her.

Vælg det rette domæne

Når du laver hjemmesiden, skal du også vælge domæne. Domænet er navnet på din hjemmeside. Det svarer til din hjemmesides adresse. Her kan det være smart, at domænet fortæller noget om hjemmesidens indhold.

Hvis hjemmesiden handler om dans og rytmik, kan domænenavnet omhandle det. Det er dog ikke alt, man kan vælge imellem. Man skal nemlig købe sig til et domæne. Du kan derfor tjekke, om andre hjemmesider har dit ønskede domænenavn. Der er nok mange hjemmesider, der har domæner med dans. Derfor skal man nogle gange være kreativ. Det handler om at finde et unikt domænenavn, som ingen anden hjemmeside har.

Herudover skal du undersøge, hvor meget domænet koster. Det er dog ikke en så dyr udgift. Der er mange andre udgifter ved en hjemmeside, der er dyrere.

Tænk over, hvad du vil bruge din hjemmeside til

Du skal huske at tænke over, hvordan du vil bruge din hjemmeside. Dette betyder nemlig meget ved valg af web-hosting og domæne. Hvis det f.eks. skal være en hjemmeside med dansevideoer, har du muligvis brug for meget plads. Hvis det skal være en simpel informerende hjemmeside, kan du måske finde en billigere løsning.

Det er altid bedre at have for meget plads hos sin web-host end for lidt. På den måde har du mere plads til at udvikle din hjemmeside. Det kan være, at du gerne vil udvide hjemmesiden en dag. Det kan være, at den både skal handle om dans og musik på et tidspunkt. Her er det godt at have tænkt langsigtet.

Hjemmesidens emne er også relevant ved valget af domænenavn. Jo mere specifikt, jo bedre. Det er godt at få indarbejdet essensen af hjemmesiden i domænenavnet. Du kan evt. brainstorme omkring dine visioner for hjemmesiden. Så bliver start-processen mere overskuelig.

Gør dit forarbejde for hjemmesiden

Det er godt at have undersøgt web-hosting og domæne i god tid. Så bliver alt nemmere, når du skal starte hjemmesiden. Så får du nemlig de bedste løsninger. Når du først kender hjemmesidens emne, kan du arbejde derfra. Hvis du synes, at web-hosting og domæne m.m. er kompliceret, kan du spørge om hjælp fra nogle, der har mere styr på det.

Dette skal du undersøge, inden du starter din egen hjemmeside – fx om dans og rytmik
Dette skal du undersøge, inden du starter din egen hjemmeside – fx om dans og rytmik

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.