4 legendariske sange om gambling

4 legendariske sange om gambling

Der er skrevet mange legendariske sange om gambling, og det er der en god grund til. Gambling har været en central del af mange vigtige menneskers liv og har udløst følelser der gør at det er nærliggende at skrive sange om det. Sange om gambling er uhyre populære den dag i dag. Vi har samlet 4 legendariske sange om gambling.

1.      Kenny Rogers – The Gambler

The Gambler, skrevet af Don Schlitz og sunget af legenden Kenny Rogers. Countrymusik-genren egner sig perfekt til sange som denne om gambling, og dette er måske den mest berømte sang om gambling. I The Gambler bliver gambling sammenlignet med livet i sig selv, der også i stor grad er præget af chancer og tilfælde, der man må satse og forlade spillet mens legen er god. Der er mange gode allegorier til gambling der kan overføres til livet generelt, og det er måske derfor det er blevet så populært et emne indenfor musikkens verden.

2.      Elvis Presley – Viva Las Vegas

Sangen Viva Las Vegas sunget af legenden Elvis Presley er fra filmen ved samme navn der foregår i gamblingens centrum, nemlig Las Vegas. Filmen er fra 1964 og har Elvis Presley og Ann Margret i hovedrollerne. Der er flere uforglemmelige musikalnumre i filmen, men det mest berømte er altså titelsangen Viva Las Vegas en af Presley’s mest kendte sange. Sangen handler om den risiko og spænding der er ved gambling, og det er nok også dette der appellerer til så mange mennesker og har gjort sangen så berømt.

3.      Lady Gaga – Pokerface

 Denne sang toppede alle hitlister da den udkom i 2008. Sangen handler om, præcis – pokeransigt, eller poker face som det hedder på engelsk. Det handler om at ikke afsløre sine kort overfor modstanderen og holde det hemmeligt om man har gode eller dårlige kort på hånden. Dette er ret overførbart til kærlighedsspillet generelt, der man tit skal skjule sine følelser for at undgå at blive såret. Dermed er det også en term, der ikke kun dukker op i Lady Gaga’s berømte sang, men også bliver flittigt brugt generelt i situationer, der man skal skjule sine følelser eller motiver.

4.      Abba – The Winner Takes it All

Abba har haft mange superhits der stadig spilles i radioen den dag i dag, men dette var en af de sidste og blev udgivet i 1980. Sangen handlede direkte om skilsmissen der var foregået indad i popgruppen og at der altid findes en vinder og en taber, når et kærlighedsforhold tager slut. Igen er det tale om en overføring af gamblingens begreber til en emotionel virkelighed. Sangen genspejler perfekt hvordan den der vinder “tager det hele” og den der taber spillet, bliver stående igen.

4 legendariske sange om gambling
4 legendariske sange om gambling

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.